earthzero.blogg.se

Vi är på en resa mot noll. Noll tillväxt, noll befolkningsökning, noll utsläpp. Ingenting står stilla så det handlar om en massa små dagliga beslut.

Storbrittanien röstar att lämna Europeiska Unionen

Publicerad 2016-06-26 12:30:38 i Observationer

Det ofattbara har hänt. Storbritannien har i folkomröstningen 23e juni 2016 valt att lämna EU. 43 år av samarbete avslutas.
http://www.ibtimes.co.uk/eu-referendum-10-point-swing-sees-leave-surge-into-lead-brexit-vote-looms-1565806 Det är som att få sekund för sekund referat av en tågolycka. Hemskt. Tragiskt. Och mitt i referatet svårt att förstå att alla våras liv nu kommer att förändras. Har förändrats. Någonstans att EU projektet seglat ifrån sina passagerare, dvs medborgaren. Fredsprojektet har övergått till en välståndsklubb där målet är... Målet är just svårt att nagla fast. Det tråkiga är inte att det bara kommer att bli svårare tider för Storbritannien. De har vandrar iväg med en del av fundamentet med risk att hela bygget faller ihop Inte bara EUs sammanbrott diskuteras. Namninsamlingar pekar på Storbritanniens sammanbrott. Jag tror det finns hopp. Flera folkomröstningar om EU har inte fått ett positivt utslag. Omförhandling, ny kommunikation och de flesta nej blev ja. Med denna historia så bör Storbritannien lyssna på de hundratusentals medborgare som driver att få rösta om. Ett rungande "ja" för att vara kvar i EU skulle kunna stärka blocket och ge en skjuts in i framtiden. Jag håller tummarna och sitter klistrad vid radion. Är du beroende av senaste nytt: bbc.co.uk theguardian.com - många svenska radiokommentatorer verkar plocka en del material där.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela