earthzero.blogg.se

Vi är på en resa mot noll. Noll tillväxt, noll befolkningsökning, noll utsläpp. Ingenting står stilla så det handlar om en massa små dagliga beslut.

Idén om Sverige.

Publicerad 2020-04-08 13:22:00 i Sverige

Sverige gör inget för att bekämpa viruset. Sverige är ett svart hål och har kapitulerat. Allt från ministrar till vänner ifrågasätter Sveriges strategi. Det är så viktigt att du bidrar. Samtidigt så måste vi alla lyssna och lära vad andra gör.
 
Chattade med en kompis som bor i Spanien. Han undrade om viruset inte kommit till Sverige för i tidningen står det att inga åtgärder tagits och barn fortfarande får träna idrott. Som invånare i Sverige så vet jag att det han läser är fel. Konsekvenserna av coronaviruset känns på så många olika sätt. Karantän, stängda skolor, larmrapporter på nyheterna, försök till att upprätta inre gränser. 
 
I en värld av balanserad rapportering av nyheter så är det tydligt att det finns ett "rätt" sätt och att alla andra lösningar är avvikande. Det blir så tydligt att all journalistik kan vara oberoende men den kan inte vara objektiv för det måsta alltid finnas en referensram.
 
Covid-19s referensram är: absolut utegångsförbud, nedstängning av skolor, begränsad närvaro utomhus. Givetvis nämns framgångsländer så som Sydkorea, Taiwan, Singapore, Tyskland och Island. Men samtidigt så förklaras varför deras lösning inte kan implementeras här.
 
All globalisering och integration. Allt resande och all forksning. Nu sitter vi här och alla länder markerar sin särart och tro på egna lösningar. Det är politik och kultur istället för vetenskap och forskning. För alla kan väl knappast ha rätt?
 
Mångfalden av de sätt som världen försöker hantera pandemin borde vara dess största styrka. Istället så blir det vapen i ett retoriskt ordkrig.
 
Jag ber regering och epidemiologer att öka kommunikationen och förklaringar så vi kan lära ut och lära oss. Det är sanningens minut. Sveriges strategi hänger på att vi medborgare lyssnar, lyder och hjälper andra att följa uppmaningen. Ett otroligt uppdrag. Ett otroligt ansvar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela