earthzero.blogg.se

Vi är på en resa mot noll. Noll tillväxt, noll befolkningsökning, noll utsläpp. Ingenting står stilla så det handlar om en massa små dagliga beslut.

Coronaträff

Publicerad 2020-05-04 09:58:00 i Observationer

"Vad händer om det inte blir något vaccin?" Världens länder har planerat sin Coronastrategi utifrån att det förr eller senare kommer ett vaccin. Nu kommer nyheterna som ifrågasätter detta. Vad händer då?
 
Corona kommer att kunna betraktas som en barnsjukdom. Mässling och röda hund är tämligen ofarliga för barn. Om du drabbas som vuxen kan det bli riktigt allvarligt. Detta har lett fram till att föräldrar bjuder in sig själva för att smitta sina barn med dessa sjukdommar.
 
Vi vuxna kommer då att få stå vårt kast, vara försiktiga, hoppas på medicin och förlita oss på den utmärkta sjukvård vi har. Men barnen kan skyddas. 
 
Corona kommer att vara med oss en lång tid. Just nu är det en obehaglig tanke. Om det inte kommer ett vaccin så måste vi gradvis lära oss att nyansera detta budskap. Malaria, dengue och zika är sjukdommar som finns i världen med miljontals drabbade. För ett par år sedan kunde man läsa larmrapporter om hur klimatförändring skulle möjliggöra smittobärande myggor att frodas i Europa. Dessa rapporter är nu borta. Faran har dock inte ändrats. Allt tyder på att myggorna som sprider dessa hemska sjukdommar kommer att vandra norrut. Vår syn på faran har ändrats. 
 
Vi måste bemästra vår oro. Vi måste hitta ett möjligheternas språk kring Corona som ger oss makt över vår vardag. Inte den optimala lösningen men allt som ger klarhet och möjlighet är välkommet idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela