earthzero.blogg.se

Vi är på en resa mot noll. Noll tillväxt, noll befolkningsökning, noll utsläpp. Ingenting står stilla så det handlar om en massa små dagliga beslut.

Skapande istället för konsumtion

Publicerad 2020-05-09 07:59:20 i Shopping

Jag satte mig i bilen för att åka till Nacka. En resa som utan trafik tar 35 minuter tog över en timme. Så mycket trafik. Så otroligt mycket trafik. Säkert en hel del människor som tar bilen istället för tunnelbanan. Men vart är alla på väg?
 
Många stora verk har ännu inte skapats
 
Det känns som om samhället är igång. Matbutiker? Fulla. Blomsterhandel? Full.Återvinningen? Full.
 
Det känns som om det finns en lista på saker vi ska akta oss för så som restauranger, arbetsplatser och idrottshallar. Men mentalt så har vi gett oss tillstånd att gå in i butiker och trängas och röra på varor som andra hållit.
 
Det är som att livet kommit igång på annat håll. Är det två parallela samhällen som växer upp? Covid och det andra?
 
Blomsterhandeln rullar på högtryck. Bygghandeln går på övertryck. Det är ett tecken på att nu när konsumtionen stängts av så kliver kreativiteten fram. Kanske finns det en framtida värld där våra gallerior inte är fyllda med butiker men istället med verkstäder där du kan få experthjälp samt komma åt verktyg för att bygga dina möbler, sy dina kläder och odla din mat.
 
En lågkonjunktur är dåliga nyheter och ännu mer för gallerior. Höga hyror, långa öppettider kräver hög omsättning. I tider när pengar delas ut till höger och vänster så finns det en framtid med syselsättning och glädje och kreativitet när affärer konverteras till verkstäder. 
 
Det som gett oss möjlighet att se dessa möjligheter är MER TID och FÄRRE VAL. 
 
Det finns många kreativa själar i vårt avlånga land som kan ta fram MÖJLIGHETER. Låt oss ta med denna erfarenhet och börja förändra vårt samhälle från 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela