earthzero.blogg.se

Vi är på en resa mot noll. Noll tillväxt, noll befolkningsökning, noll utsläpp. Ingenting står stilla så det handlar om en massa små dagliga beslut.

Corona 2020-03-18 MSB forts, Vatten

Publicerad 2020-03-18 09:50:45 i Sverige

Brochyren "Om Krisen Kommer" innehåller utöver lista på mat, ett antal artiklar som bör finnas hemma. Jag fortsätter inventeringen i samband med frivillig hemmakarantän.
 
VATTEN
 
 
 
Flaskor - hittar väldigt få flaskor. Ha sparat några gaspachoflaskor i glas för att servera vatten i. Tre flaskor, bara tre med lock. Alla Stadium och Intersportflskor för tjejernas fotboll är som bortblåsta.
Betyg 3(5)
 
Hinkar med lock - Inte en enda. Större hinkar för tex lingon eller sylt har slängts. Kastruller har vi med lock varav några riktigt stora.
Betyg 2(5)
 
PET-flaskor - brukade spara de tjockare flaskor som kunde köpas och kostade fyra kronor i pant. De har pantats och vi köper nästan ingen läsk.
Betyg 0(5)
 
Mineralvatten - sedan många år använder vi en Sodastreamer. Sveriga har vrldens bästa vatten direkt från kranen. Så hemma finna inget.
Betyg 0(5)
 
Dunkar med tappkran - vi har bräckt vatten på landet. Nu uner vinterns är alla vatten dunkar i källaren. 3 x 10L. Dock gapar de alla tomma. Skall fyllas.
Betyg 4(5)
 
Utöver detta har vi en flaska med kolfilter som kan rena regnvatten. Vi bor nära Mälaren och vatten går att koka för att ta död på bakterier.
 
På det hela så är jag glad att denna lilla kris inte påverkat vattenförsörjning.
Skall fylla på dunkarna. Spara de få PET-flaskor som kommer in i huset och kolla om jag kan hitta hinkar med lock.
 
Utifrån vad en kris kan vara utan el och utan vatten så är detta fortfarande rädslan om en kris. Hyllorna är fyllda. Vi kan laga mat i våra hem. Vi betalar med kort så vi är inte beroende av kontanter. Skulle el eller vatten börja försvinna, då hamnar vi i ett helt annt läge.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela